Monitorizarea Holter poartă numele cercetătorului Norman J. Holter (Norman J. Holter), care a aplicat pentru prima dată această tehnică în 1961.


Un Holter ECG este atunci când o electrocardiogramă este înregistrată continuu timp de 24-72 de ore. Aceasta este o procedură de monitorizare continuă a activității inimii cu un dispozitiv ECG, care cântărește aproximativ 140 g, timp de 1-3 zile. În acest caz, o persoană se poate mișca și duce o viață normală. După aceea, se efectuează o analiză amănunțită a datelor obținute.

Spre deosebire de electrocardiografia scurtă obișnuită, Holter ECG vă permite să detectați tulburările de ritm ascunse și tulburările de alimentare cu sânge a miocardului care pot apărea în timpul efortului fizic normal al pacientului, în timpul experiențelor emoționale și, de asemenea, (important!) în timpul somnului. În plus, pacientului i se dă un jurnal special în care își notează starea de bine.

După încheierea perioadei de monitorizare pe baza rezultatelor Holter ECG, medicul face o concluzie despre starea pacientului și dă recomandările necesare.

Sistemul Holter „Myocard-Holter 2” este unul dintre cele mai bune din lume. Dimensiunea senzorului este de 7 pe 5 cm. Medicul instalează el însuși registratorul, instruiește și înlătură registratorul a doua zi. Apoi, în 30-50 de minute. se întocmeşte o concluzie în prezenţa pacientului. Este important să fie posibilă compararea plângerilor de la ora înregistrată la cea a zilei și reflectarea lor asupra ECG pe parcurs.

Indicatiile sunt:

Durere și tulburări în regiunea inimii.
Atacuri de cord.
Dificultăți de respirație bruscă.
Atacurile de amețeală și pierderea cunoștinței.
Medicamente pentru sportivi.
Înregistrare pentru MSEK.

Pentru copii, pe lângă plângeri, acestea sunt tulburări de ritm și de conducere detectate prin ECG.